Tillbaka till pressreleaser
Maj 11, 2015

ECC presenterar nationell analys hos Vinnova 16 juni

Tillsammans med Järnvägsklustret i Västerås presenterar ECC den första nationella analysen av Tåg- och järnvägsbranschen i Sverige hos Vinnova tisdag den 16 juni kl. 13.

ECC har under senaste året tillsammans med branschen genomfört ett analysprojekt inom Vinnovas branschserie med syfte att skapa bättre arbetsmarknads- och näringslivsunderlag till beslutsfattare. Vinnova, som är Sveriges innovationsmyndighet, har sedan nästa tio år tagit fram analyser av olika branscher som är viktiga för Sveriges konkurrenskraft. ECC genomförde även den första analysen av energibranschen som publicerades 2013.

- Det har varit otroligt spännande att gå igenom alla företag i branschen och ringa in var branschen börjar och slutar, säger Andreas Lepa och Samuel Strömgren som har skrivit rapporten "Företag i tåg- och järnvägsbranschen i Sverige 2007-2013".

Företagen i tåg- och järnvägsbranschen har vuxit mycket under den analyserade perioden, och ett flertal nya bilder av branschen presenteras på ett seminarium hos Vinnova tisdagen den 16 juni kl. 13.

Läs hela Vinnovas inbjudan här med anmälningslänk >>>