Tillbaka till pressreleaser
September 30, 2015

Framtidstro vid STORMÖTE ENERGI

Västmanland är ledande inom både kraft och automation, och det finns stora möjligheter att samverka kring kompetensförsörjning, forskning och utveckling.

Västmanland är ledande inom både kraft och automation, och det finns stora möjligheter att samverka kring kompetensförsörjning, forskning och utveckling. Därför arrangerade Automation Region och Energy Competence Center ett stormöte med energitema på expectrum den 21 september.

– Energibranschen i Västerås och Västmanland har ett fantastiskt nuläge och en lovande framtid och det känns spännande att få vara med och fortsätta utveckla regionen som ett världsledande energikompetenscenter. Inom samverkansplattformen ECC tar vi nu nästa steg i olika nationella satsningar där vår region kan visa vägen, förklarade Samuel Strömgren som är projektledare för ECC.

Under mötet berättade representanter från Mälarenergi, Bombardier, ABB, Westinghouse och Mälardalens högskola om hur de ser på utmaningarna inom energiområdet. Vad gäller kompetensförsörjning så sitter ECC på några av svaren.

– Under året träffar vi 3 000 gymnasieelever i Mälardalen för att inspirera till fortsatt satsning på utbildning inom teknik. Parallellt utvecklar vi ett koncept för högstadiet och testkör det i Västerås och i en Stockholmskommun, konstaterade Ted Radgren, kommunikatör på ECC.

Foto från vänster: Tage Tarkpea Westinghouse Electric, Peter Mellberg Bombardier Transportation, Magnus Hemmingsson Mälarenergi, Anders Aabakken ABB, Thomas Wahl MDH, Samuel Strömgren ECC och Björn Nordén ECC.