Tillbaka till pressreleaser
Februari 9, 2015

Energiminister Ibrahim Baylan besöker Sveriges energihuvudstad

På onsdag besöker Sveriges nya energiminister Ibrahim Baylan Västerås för bilaterala samtal med regionens ledande energiföretag inom Energy Competence Center.

Ett av Baylans viktigaste ministeruppdrag är den nationella Energikommission som regeringen tillsätter för att ge förslag på långsiktiga förutsättningar med fokus på konkurrenskraftiga priser, trygg elförsörjning och klimatsmarta lösningar. Flera har framfört behovet av en långsiktighet kring Energikommissionens förslag och att den tidsmässigt bör sträcka sig över de närmsta sju-åtta mandatperioderna.

Från ECC:s håll deltar bland annat Johan Hallén, vd Westinghouse Electric Sweden, Per Eckemark, divisionschef ABB, Klas Wåhlberg, vd Bombardier Transportation Sweden, Jan Andhagen, tf vd Mälarenergi, Thomas Wahl, akademichef Mälardalens högskola och Björn Nordén, projektledare Energy Comptence Center.

- Västerås och Västmanland har högst exportvärde i Sverige per capita både under 2012 och 2013, och självklart är det viktigt att vi kan fortsätta förvalta den roll som vi har att ta fram lösningar för globala utmaningar, säger Björn Nordén.

Lunchmötet på ACC under onsdagen föregås också av ett besök för ministern hos ABB Corporate Research, ABB:s världsledande forskningscenter i Västerås.