Tillbaka till pressreleaser
Mars 2, 2018

Energiföretagen släpper film om Energi- & teknikföreläsningen

Tillsammans med vår nationella partner Energiföretagen, som samlar 400 energibolag som medlemmar, satsar vi för fullt på fortsatt nationell lansering av Energi- & teknikföreläsningen. Och nu släpper Energiföretagen en ny film om vår branschfördjupning.

Under 2017 var vi aktiva i tolv av Sveriges regioner och mötte tusentals unga för att samtala om var jobben finns i energi- och teknikbranschen och hur de unga kan få dem.

Under året genomför våra kommunikatörer ett tjugotal dagar runt om i landet tillsammans med lokala energibolag, som till exempel Vattenfall, Skellefteå kraft och Eskilstuna Strängnäs Energi & miljö. I Sörmland och Västmanland tar vi ett utökat ansvar och möter större grupper på ett flertal skolor.

–  Vi ser att det finns ett stort folkbildningsbehov även i de stora grupperna som redan har en generell behörighet till att läsa till ingenjör. Och det finns många trender att vara med och vända, säger Björn Nordén, projektledare hos ECC. Inte minst för att öka andelen tjejer som intresserar sig för branschen. Många väljer också alldeles för tidigt bort ingenjörsyrket och teknikjobben. Det måste vi vara med och ändra på.

– Energi- och teknikföreläsningarna ger på ett enkelt, roligt och lättfattligt sätt en bra beskrivning av vår bransch och pratar natur och teknik med unga människor. På ett medryckande sätt skapar de en bra energi i rummet för att bidra till att eleverna gör medvetna val för framtiden, säger David Albertsson, HR-strateg Skellefteå Kraft.